Waarom niet meedoen aan een cursus “zelfverdediging en weerbaarheid”?

Mensen vinden het vaak “niet stoer” of gênant om aan andere mensen in hun omgeving te vertellen dat ze willen deelnemen aan een cursus zelfverdediging. Maar waar komt dat nu eigenlijk vandaan?

De kranten en het journaal staan bol van de meldingen over mensen die beroofd worden op klaarlichte dag, vrouwen die worden lastig gevallen, agressieve personen in openbare gebouwen, mensen die om niets in elkaar worden geslagen etc. etc. en toch doen mensen niet snel mee aan een cursus waarin je leert om jezelf te verdedigen in vervelende, agressieve situaties en waarin je leert om dit soort situaties te voorkomen.

Is het meedoen aan zo’n cursus dan een beetje gezichtsverlies lijden? Of is het een teken van zwakte? Is het dan echt iets om je voor te schamen? Nee, natuurlijk niet!! Ik wil mij en mijn omgeving leren beschermen en met een paar eenvoudig aan te leren technieken sta ik ineens een stuk sterker en met een klein beetje achtergrondinformatie kan ik misschien escalatie van de situatie voorkomen.

Een andere gedachte zou kunnen zijn dat je als deelnemer een hele goede conditie moet hebben, of dat je veel blessures oploopt tijdens de cursus. Om deel te nemen hoef je geen bijzonder goede conditie te hebben. Je kunt je voorstellen dat een goede conditie wel in je voordeel zou werken als je aangevallen wordt. Tijdens de cursus werken we aan kracht en conditie.

Een ongeluk zit in een klein hoekje waardoor het krijgen van een blessure nooit helemaal uitgesloten kan worden maar we trainen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte, en nemen alle veiligheidsregels in acht. We gaan respectvol met elkaar om en daardoor is de kans op blessures tot een minimum beperkt. De afgelopen 1,5 jaar hebben de deelnemers tijdens onze training geen enkele blessure opgelopen!

Zou dan misschien een lichamelijke beperking de reden zijn om niet mee te doen? Ik kan geen uur achter elkaar sporten! Een cursus zelfverdediging is ook geen sport en je bent niet constant in beweging. Er zijn een aantal momenten waarin je alleen maar hoeft te luisteren om vervolgens op eigen tempo en niveau de oefening uit te voeren. Ook komen er een aantal weerbaarheidsaspecten voorbij in de vorm van theorie en rollenspelen. Daarnaast is er ruimte om ervaringen van deelnemers uit te wisselen.

Denk er nog eens over na! Zou het niet geweldig zijn om op een recreatieve manier aan je kracht en conditie te werken waarbij je een aantal eenvoudige technieken leert waarmee je jezelf kunt verdedigen wanneer je door een agressor aangevallen wordt. Je zult een stuk zelfverzekerder worden en je zelfvertrouwen zal op een positieve manier ontwikkeld worden.

Maar zeg nou eens eerlijk: Jij hebt toch ook een slot op de deur om je eigendommen tegen inbrekers te beschermen? Waarom zou je dan niet je kostbaarste bezit, je lichaam, leren beschermen tegen aanvallers? In 10 lessen van ongeveer een uur leer je een aantal basis zelfverdedigingstechnieken. Ook leggen we uit hoe huis-, tuin- en keukenvoorwerpen kunnen dienen als wapen of juist als afweermiddel.

Overtuigd? Neem dan contact op via 0644638669 of info@weerbaarheidstrainers.nl

Binnenkort starten we in Assen en Hoogeveen met een cursus. Inschrijven is nog mogelijk! Voor meer informatie klik je hier.