Bedrijven

  1. In veel bedrijven en instellingen komt agressie steeds vaker voor. Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat 1 op de 3 werknemers in 2011 slachtoffer is van agressie op het werk. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen interne en externe agressie. Externe agressie door bijvoorbeeld klanten, patiënten, leerlingen of passagiers.  Interne agressie door leidinggevenden of collega’s.

Slachtoffers van interne agressie geven twee keer zo vaak aan een slechte gezondheid te hebben dan slachtoffers van externe agressie en bijna drie keer zo veel als niet-slachtoffers. Ook gaat agressie door leidinggevenden of collega’s gepaard met een iets hoger langdurig ziekteverzuim.

Wanneer agressie op de werkvloer voorkomen of gereduceerd kan worden dan heeft dat als gevolg dat het hieraan gerelateerde ziekteverzuim ook zal afnemen met alle bijkomende positieve voordelen.

Weerbaarheidstrainers.nl verzorgt trainingen voor ondernemingen en instellingen waarbij werknemers getraind worden in het voorkomen van agressie, het omgaan met agressie, en het verwerken van ervaringen waarbij agressie een rol heeft gespeeld.

Wanneer u meer informatie wilt omtrent de mogelijkheden en tarieven kunt u hier het contactformulier invullen. Na ontvangst van uw gegevens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.