Weerbaarheidstraining

Word ook weerbaar!

Om zelfverzekerder en weerbaarder te worden kun je een weerbaarheidstraining volgen. Tijdens deze weerbaarheidstraining krijg je inzicht in (mogelijke) gevaarlijke of vervelende situaties en word je geleerd hoe je deze uit de weg kunt gaan. Jezelf beschermen en weerbaar zijn betekent veel meer dan jezelf fysiek kunnen verdedigen.

Er zijn vele stappen mogelijk tussen “nee zeggen” en iemand fysiek aanvallen. Tussen assertiviteit en fysieke zelfverdediging bestaat een heel scala aan mogelijkheden om agressie een halt toe te roepen, weerbaar te worden en gevoelens van onveiligheid te verminderen.

De basis is een positief zelfbeeld, eigenwaarde, grenzen kunnen stellen en vanuit kracht en kwetsbaarheid tot actie komen.

In een weerbaarheidstraining wordt gewerkt aan zelfinzicht en het vergroten van de mentale, verbale en fysieke vaardigheden om voor jezelf op te komen.

Een weerbaarheidstraining is veel meer dan een cursus zelfverdediging. Natuurlijk komen ook fysieke zelfverdedigingstechnieken aan de orde. Voor het aanmelden voor de weerbaarheidstraining of voor meer informatie vult u het contactformulier in.

Als je een weerbaarheidstraining volgt die wordt verzorgd door weerbaarheidstrainers.nl dan mag je rekenen op goed opgeleide docenten. Allemaal zijn zij gecertificeerd Rots en Water trainer, zijn ze Register Docent Gevaarsbeheersing en bezitten de zwarte band van een Aziatische vechtkunst.

Het Rots en Water programma, ontwikkeld in Nederland, is de leidraad voor de weerbaarheidstraining. Voor meer informatie kun je hier klikken om de Rots en Water brochure te downloaden.

Voor groep 7 en 8 van de basisschool hebben we speciale programma’s ontwikkeld. Eén programma is bijvoorbeeld gericht op de overstap naar het voortgezet onderwijs. Ook is het natuurlijk mogelijk om voor een specifieke groep een maatwerk lessenserie aan te bieden.

Een Rots en Water training, wat is dat nu precies? Als je hier klikt dan kom je op een pagina waar ik in eigen woorden probeer uit te leggen hoe het Rots en Water principe in elkaar steekt.