Zelfverdediging

Waarom een cursus zelfverdediging?

Ben je wel eens lastig gevallen? Ben je wel eens bedreigd? Ben je wel eens achtervolgd? Allemaal situaties die veel impact hebben en die kunnen uitmonden in een gevechtssituatie. Dan is het goed om te weten dat er veel mogelijkheden zijn om je te kunnen verdedigen. Je wilt immers geen slachtoffer worden van intimidatie, seksueel misbruik of mishandeling!!

Natuurlijk is het beter om geweld te vermijden en te vluchten wanneer het nog mogelijk is maar er zijn situaties denkbaar waarbij praten niet meer helpt en kan agressie niet meer vermeden worden. Door middel van een cursus zelfverdediging leer je hoe je moet reageren en welke verdedigingstechnieken je kunt en mag gebruiken (Noodweer, artikel 41 lid 1 Wetboek van Strafrecht)!

In de cursus zelfverdediging worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • herkennen en vermijden van gevaarlijke situaties
  • aandacht trekken van omstanders
  • afweertechnieken tegen stoten en trappen
  • bevrijdingstechnieken bij vastpakken en klemmen
  • stoot- en traptechnieken

Iedereen kan deelnemen aan de cursus zelfverdediging, meisje of jongen, man of vrouw, oud of jong. Indeling van de groepen is op basis van leeftijdscategorie.

Voor meer informatie of voor het aanmelden voor de cursus vul je het contactformulier in.

De cursus zelfverdediging wordt verzorgd door goed opgeleide docenten. Zij zijn gecertificeerd Docent Gevaarsbeheersing en beoefenen al jarenlang o.a. diverse oosterse vechtsporten.