Zelfverdediging voor kinderen (9 t/m 12 jaar)

Tijdens deze doorlopende training leer je een aantal zelfverdedigingstechnieken zoals stoot- en traptechnieken, bevrijdingstechnieken en afweertechnieken.

Iedere les beginnen we met een korte warming-up. De ene keer net zoals sporters doen, de andere keer in spelvorm (dit kan van alles zijn van tikkertje tot trefbal enz.).

Hierna gaan we beginnen met de daadwerkelijke training. We gaan flink actief aan de slag en beginnen met verschillende stoot- en traptechnieken. Sommige zijn heel makkelijk en andere zijn wat moeilijker. Er zijn heel veel verschillende technieken dus je raakt niet uitgeleerd!

Vervolgens gaan we een bevrijdingstechniek aanleren. Hoe maak je jezelf vrij als iemand je bijvoorbeeld bij je haar vastpakt, of bij je schouder, of bij je pols……etc.. Ook hier geldt weer soms heel makkelijk, soms wat moeilijker.

Wat heel belangrijk is tijdens deze training is dat je je goed concentreert. Je moet dus goed opletten als de trainer iets voordoet maar je moet ook proberen om het heel goed na te doen. Waarom is dat concentreren zo belangrijk? Ten eerste om de techniek goed onder de knie te krijgen en ten tweede omdat je op het juiste moment de techniek uit moet voeren. Ben je te vroeg dan mis je het doel, ben je te laat dan heeft iemand jou misschien al geraakt.

Tijdens deze training leer je meer dan alleen een aantal zelfverdedigingstechnieken. Je leert om te focussen/concentreren, je werkt aan kracht, conditie en doorzettingsvermogen en je leert om jezelf te beheersen.

Als afsluiting van de training doen we meestal nog een kleine competitie waarin de geleerde technieken weer terug komen.

In onze trainingsruimte hebben we een aantal huisregels. De belangrijkste is dat we elkaar geen pijn doen, niet met woorden en niet met daden!!

We trainen in de trainingsruimte van Taekwondo en Hapkido vereniging Sidokwan, Trompstraat 1a in Hoogeveen. Je hoeft geen speciale kleding te dragen tijdens de training, een trainingsbroek en t-shirt is prima. Om blessures te voorkomen trainen we op blote voeten en hebben we de nagels van vingers en tenen kort geknipt.

Wil je meedoen aan deze leuke en leerzame training? Geef je dan snel op via info@weerbaarheidstrainers.nl of 0644638669. Je kunt ook hier het contactformulier invullen.