Gevaarsbeheersing

Een training gevaarsbeheersing kent meerdere aspecten. Zo zal de deelnemer bewust worden gemaakt van een aantal praktische zaken zoals bijvoorbeeld de inrichting van een spreekkamer, een receptie of een werkruimte.

Verder komen een aantal juridische zaken aan bod zoals de termen huisvredebreuk en lokaalvredebreuk. Wat zijn uw rechten en welke mogelijkheden heeft u om bijvoorbeeld een toegangsverbod aan een bepaald persoon of een bepaalde groep op te leggen. Mag ik wapens gebruiken en wat wordt eigenlijk verstaan onder wapens?

Vervolgens worden er een aantal fysieke vaardigheden getraind waarbij reële situaties worden nagebootst die je in jouw dagelijkse praktijk tegen zou kunnen komen. Hierbij kun je denken aan een aantal zelfverdedigings- en begeleidingstechnieken die nodig zouden kunnen zijn wanneer je bijvoorbeeld iemand de toegang tot jouw domein weigert, of wanneer een beschonken persoon dreigt om jouw horecagelegenheid kort en klein te slaan.

Als laatste wordt aandacht besteed aan het begrip “noodweer” (Noodweer, artikel 41 lid 1 Wetboek van Strafrecht). Als ik word aangevallen, mag ik me dan verdedigen en op welke manier?

Al met al een zeer praktische training die in veel situaties toegepast kan worden. Omdat geen enkele situatie gelijk is worden de trainingen per opdrachtgever op maat gemaakt. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen. Na ontvangst van jouw bericht zullen wij zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.